首页  >  学术科研  >  学术交流  >  正文

报告时间:2021年4月7日上午11:00-12:00

报告地点:X2501会议室

主持人:周正春教授

报告人:张俊副教授(首都师范大学)

报告题目Weight Distributions of q-ary Optimal Locally Repairable Codes

报告摘要It is well-known that the weight distribution of MDS codes is uniquely determined by the length and dimension. In this talk, we prove that the weight distribution of q-ary optimal LRCs with even dimension, minimum distance 5 and locality 2 is also uniquely determined. This is jointed with Jie Hao, Shu-Tao Xia, Fang-Wei Fu and Yi-Xian Yang.

专家介绍:张俊,2014年8月至今就职于首都师范大学数学科学学院,副教授,主要研究方向为编码理论与密码学。2004年9月-2008年6月就读于南开大学数学试点班获学士学位;2008年9月-2014年6月就读于南开大学陈省身数学研究所获博士学位;曾获留学基金委资助赴美国加州大学欧文分校联合培养,以及美国俄克拉荷马大学学术访问。在国内外学术期刊《Math. Ann.》、《IEEE Trans. Info. Theory》、《Finite Fields Appls》、《中国科学·数学》等以及国际会议《IEEE ISIT》、《TAMC》等上发表论文十余篇。主持国家自然科学基金面上项目、青年项目以及多项北京市基金项目。

上一条:Evolution and ecology of plague: a wildlife disease of today which changed our
    下一条:A conclusive theorem on Finsler metrics of sectional flag curvature