数学系
首页  >  学术科研  >  数学系  >  正文

华中科技大学崔洪勇博士学术报告

2021-07-01 分析和方程团队 点击:[]

题目:H2-attractor of a stochastic reaction-diffusion equation

报告人:崔洪勇 华中科技大学 讲师

时间:  73日(周六)上午 10: 40-11: 30

地点:30301

摘要:In this talk we study the asymptotic dynamics for the weak solutions of a stochastic reaction-diffusion equation defined on a three dimensional bounded smooth domain with Dirichlet boundary condition. We first construct an $H^2$ tempered random absorbing set, and then prove an $(H,H^2)$-smoothing property by which we conclude that he random attractor of the system is a finite-dimensional tempered random set in $H^2$ and pullback attracts tempered random sets in $H$ under the topology of $H^2$. The main technique we shall employ is comparing the regularity of the stochastic equation to that of the corresponding deterministic equation for which the asymptotic $H^2$ regularity is already known.

个人简介:崔洪勇,  2016年和2017年分别于西南大学和塞维利亚大学(西班牙)获双博士学位. 现华中科技大学数学与统计学院讲师. 目前的主要研究兴趣为非自治和随机动力系统的动力学行为研究, 与国内外学者合作在专业学术刊物上发表论文二十余篇, 包括国际权威刊物《JDE》、《JDDE》、《PHYSICAL D》等。博士毕业论文获评重庆市年度优秀博士论文(数学类共两篇入选). 现主持国家自然科学基金青年项目一项.

欢迎大家参加!