数学系
首页  >  学术科研  >  数学系  >  正文

浙江大学沈一兵教授学术讲座

2020-12-15 拓扑与几何组 点击:[]

沈一兵教授(浙江大学)报告信息:

报告时间: 2020.12.17(星期四),下午14:30-15:30

报告地点: 腾讯会议537 965 472

报告题目:Isometric Immersions in Riemann-Finsler Geometry

摘要:In Riemann-Finsler geometry, the Minkowski space is a generalization to the Euclidean space. We will brief isometric immersions of Finsler manifolds in  Minkowski spaces, in particular, minimal immersions. The volume measure and the mean curvature of  Finsler submanifolds in a Minkowski space are given. Some Bernstein type theorems and examples for minimal surfaces in Minkowski spaces are shown.

个人简介:

沈一兵,浙江大学教授,国内著名的几何学家,已在国内外发表学术论文100余篇, 多次获省部级奖励,出版多部教材和专著。